Blog
10.02.2023.

KOJI BICIKL ODABRATI?

Koji bicikl odabrati? To je pitanje na koje će te morati sami dati odgovor. Ali, kako da znate koji bicikl Vama treba i koji je baš za Vas? Nadamo se da ćete posle ovog teksta imati bar malo jasniju sliku o tome kakvi bicikli postoje i o njihovim prednostima i manama.

Kako biste odabrali onaj pravi, prva stvar koju morate znati jeste u kojim uslovima planirate da vozite i za koje svrhe planirate kupovinu. Shodno tome, razlikujemo više vrsta bicikala te ćemo pokušati da Vam objasnimo i detaljnije opišemo svaki od njih sa namerom da Vam pomognemo u odabiru Vašeg dvotočkaša.

Osnovna podela bicikala može da se svede na:

  • Mtb (Brdske) bicikle
  • Drumske (Trkačke) bicikle
  • Gradske (City) bicikle
  • Trekking bicikle
  • Električne bicikle
  • Sklopive (Folding) bicikle
  • Fat bike
  • Bmx

 

Mtb (Brdski) bicikli

Mtb bicikli su za Vas ukoliko uživate u prirodi, volite šumske i planinske puteve, osoba ste koja voli da istražuje i prijaju vam adrenalinski sportovi. Sve to možete iskusiti na ovom tipu bicikla. Odlikuju ih sportska pozicija sedenja, robusni ramovi i šire gume sa kramponima

Možemo razlikovati više vrsta Mtb bicikala u zavisnosti od toga za kakvu vožnju su pretežno namenjeni. Cross country - XC bicikli su najuniverzalniji i mogu se voziti po svim podlogama (asfalt, makadam, utabani šumski putevi...itd). All mountain - AM bicikli su namenjeni za vozače koji najviše vremena provode vozeći po teškom terenu. Downhill - DH bicikli se koriste za spuštanje po strmim i nepristupačnim terenima, najrobusniji su i imaju najšire gume.

Mtb bicikli dolaze najčešće sa prednjim amortizerom ali isto tako ima i FS (full suspension) modela (DH bicikli su najčešće FS modeli).

 

 

 

Drumski (Trkački) bicikli

Ovo su bicikli koji se smatraju za najbrže. Konstruisani su da budu lagani, aerodinamični i brzi. Voze se najviše i pretežno po asfaltu i ravnim podlogama. Izrazito tanke gume i savijen volan su ono po čemu ćete ih najlakše prepoznati. Ukoliko ste ljubitelj brzine i na biciklizam gledate kao vid treninga onda je ovo možda bicikl za Vas.

 

 

 

Gradski (City) bicikli

Glavna osobina gradskih bicikala jeste uspravna i udobna pozicija sedenja. Obično dolaze sa blatobranima, lancobranom, svetlima i zvoncetom tako da ste već u startu opremljeni za vožnju u svim uslovima. Ukoliko Vam je bicikl potreban za odlazak na posao, u prodavnicu, prevoz dece do vrtića i slično (moguće je montirati prednje i zadnje dečje sedište) onda je ovo logičan izbor bicikla za Vas.

 

 

 

Trekking bicikli

Ovo su bicikli koji imaju najširu i najuniverzalniju primenu. Odlični su kako za gradsku vožnju tako i za vožnju na duže relacije, veoma je lako pronaći pravilnu poziciju sedenja. Dolaze u raznim varijantama (sa paktregerom ili bez, sa prednjim amortizerom ili bez, v-brake ili disk kočnice...). Kupovinom ovog bicikla nećete pogrešiti jer se dobro snalaze u svakoj ulozi i situaciji.

 

 

 

Električni bicikli

Električni bicikl, E-bike ili elektro bicikli su upravo to - bicikli sa električnim pogonom. Njihova primena je sve češća u današnje vreme usled velikog broja benefita koji idu uz ovaj tip bicikla. Oni Vam nude mogućnost vožnje bez napora i umora, bez velikog opterećenja na kolena i mogućnost istraživanja do sada nedostižnih predela. Ako svakodnevno prelazite veliku udaljenost a želite da izbegnete zamaranje i ne želite da se bespotrebno znojite onda je ovo bicikl za Vas.

 

 

 

Sklopivi (Folding) bicikli

Sklopivi bicikli su pronašli svoj put do kupaca zbog svoje praktičnosti i malih dimenzija. Ukoliko nemate gde sa biciklom, živite u stanu, nosite bicikl autom ili ga unosite u lift svakodnevno onda je ovo logičan izbor.

 

 

 

Fat bike

Fat bike-ovi su najpoznatiji po svojim jako širokim gumama. Oni su se prvobitno koristili za vožnju po snegu, pesku i sličnim podlogama. Danas njihova popularnost sve više raste zbog svog specifičnog i moćnog izgleda. Ukoliko vozite bicikl zimi ovo bi mogao biti Vaš izbor ili jednostavno ukoliko želite da budete primećeni. Jako je popularan među mlađim generacijama.

 

 

 

Bmx

Bmx bicikle mogu da voze i deca i odrasli. U sebi nose duh urbane kulture i na ovaj ili onaj način su bili deo odrastanja svakog od nas. 20" točkovi, pegovi, korman koji se okreće za 360 stepeni i upečatljive boje su samo neke od osobina specifičnih za ovaj model.

Kupili ste bicikl online ili u našoj maloprodaji ?

Iskoristitite benefite pri kupovini. BESPLATAN ''0'' servis urađen i ''prvi'' servis u roku od 30-90dana od kupovine.

Račun za kupljeni bicikl se nalazi zaheftan sa unutrašnje strane garantnog lista. Molimo Vas napravite fotokopiju i sačuvajte ga, radi ostvarivanja prava na reklamaciju, ukoliko za tim bude potrebe.

Na Vašem kupljenom biciklu urađen je BESPLATNO ''0'' servis prilikom kupovine i tako ste ga preuzeli.

Nakon 30-90 dana od dana kupovine, Cyclomania prodavnica i servis bicikala Vam daje BESPLATAN "1" servis. Kako bi ostvarili BESPLATAN servis,  potrebno je da donesete GARANTNI LIST , koji ste dobili prilikom kupovine, i da ponesete sa sobom bicikl.

Bicikl se predaje na servis i u roku od 24h, servis (provera svih šrafova i štelovanje), biće BESPLATNO urađeno.

Redovan godišnji servis na koji Vas obavezuje proizvođač, GODINU DANA NAKON KUPOVINE BICIKLA, možete obaviti u našoj maloprodaji i servisu u Novom Sadu po ceni od 2.200 rsd za bicikle za odrasle i 1.400rsd za dečije bicikle.

Na taj način produžavate garanciju na još godinu dana.

Hvala na saradnji.

Srećnu vožnju Vam želi Cyclomania tim.

Ostavi komentar

Ostali komentari

  • Posetio sam ovu prodavnicu, da pogledam asortiman biciklova, a kupio sam CROSS X-Treme :) Iako nisam mislio da ću se odmah odlučiti, sjajan izbor. Veoma stručno i ljubazno osoblje. Moja preporuka.

    26.03.2021. 22:17
  • Ovde sam kupio do sada 6 biciklova i necu menjati radnju Profesionalnost na prvom mestu. Cak sam imao jednu reklamaciju koja mi je resena u rekordnom roku Pravo mesto...za bicikl

    20.02.2021. 23:32

Slični članci

01.
Nov.
2023.
Blog
Kako pripremiti i održavati bicikl za zimsku vožnju U nastavku, otkrijte deset ključnih saveta za pripremu i održavanje bicikla tokom zimskih meseci. &nb...
15.
Oct.
2023.
Blog
ŽIVITE U STANU? Neka Vaš bicikl “bezbrižno” prezimi. Sunčani dani i lepo vreme… Divan osećaj poznat samo biciklistima. Brz prevoz, ...
14.
Feb.
2023.
Blog
Ovo je vodič kako da izabereš odgovarajuće sedište za dete, a istovremeno imaš deblji novčanik i uži struk. :)
16.
Feb.
2021.
Blog
Kako odabrati pravu spoljašnju gumu za bicikl a ne pogrešiti?  Gume za bicikl koje se teže buše.  
10.
Feb.
2021.
Blog
Najvažniji saveti za izbegavanje krađe bicikla. Da biste izbegli da postanete žrtva krađe bicikla, svaki biciklisti bi trebalo da ima čvrstu bravu ...
28.
Jan.
2021.
Blog
DOBRODOŠLI u SQlab kod EKSPERTA ZA ERGONOMSKU OPREMU SPORTSKIH BICIKALA Sedlo bicikla, upravljač, rukohvat - ručke kormana kao i sam bicikl mora...
24.
Dec.
2020.
Blog
  Popularnost električnih trotineta sve više raste, potpuno opravdano rekli bi smo. Njihova praktičnost, jednostavnost, mali gabariti i činjenic...
26.
Mar.
2020.
Blog
Odlučili ste se baviti biciklizmom ili se vozite svakodnevnodo posla i nenepoznat Vam je biciklistički rečnik? Tu smo mi, da Vam približimo najosnovnije delo...
12.
Feb.
2020.
Blog
Kada je vreme za prvi bicikl? Kako izabrati pravu veličinu dečijeg bicikla? Deca vole da voze bicikl. Roditelji se često pitaju kada je pravo vreme da njih...
26.
Dec.
2019.
Blog
Vožnja biciklom je kao i plivanje ili hodanje...Jednom kad naučite voziti bicikl, nikada nećete zaboraviti tehniku vožnje čak i u slučaju da godinama niste v...